Höstblåsor

Texten ville inte komma med i föregående inlägg. Provar igen.

I fredags efter förskolan sa Wilma att hon hade ont i munnen. Vi hittade en massa blåsor. De har gått Höstblåsor på förskolan i några veckor. Till en början hade hon bara några i munnen, men det har även kommit blemmor på hela benen, skinkorna och lite på händerna. Stackarn har jätteont. Har varit svårt att få i henne mat och vätska. Har blivit mycket Isglass, kräm med mjölk, filmjölk, pannkakor med keso och soppa. Vi har kört med Alvedon fast hon inte har feber. Allt för att lätta på värken av blåsorna i munnen.

Idag har det gått upp och ner. Ena stunden gråter hon förtvivlat av värk och andra stunden leker som vanligt.

Under fm idag blev det målning. Roligt tyckte både jag och Wilma. Blev några fina målningar av Wilmis och några av mig, gjorde även en teckning i blyerts. Roligt att måla igen var väldigt länge sedan. Får måla lite oftare och extra kul med Wilmis som sällskap. På em hämtade Pappa Henke ner sitt gamla merklintåg från vinden. Wilma tyckte det var så spännande att bygga ihop och sedan se den åka runt. Till kvällen fick det bli bad och sedan mys framför Bolibompa.


Höstblåsor


Ledig dag

Idag har jag och Wilma varit lediga. Var iväg och träffade mormor på Rusta en sväng, sen åkte vi och handlade.

På em kollade vi i leksakskatalogen och skrev en önskelista. Roligt att det inte bara är dockor och Barbie som gäller.

Kul att hon ville ha en dammsugare. Det är något som vi hade tänkt köpa till henne. Det finns en likadan dammsugare som vi har fast i barnmodell.


Nappen

Vi har i några veckor varit stenhårda med att Wilma endast får ha nappen strax innan läggning och på natten. Hon har accepterat detta bra, så nu tyckte vi det var dags att prova att ta bort den helt.

Igår em slog vi in alla nappar i ett paket. Wilma valde själv papper, snöre och presentpåse. Hon var lite ledsen under inslagningen. Hon valde att vi skulle skick napparna till Ronja, Birk och rumpnissarna. Vi la paketet i brevlådan. Vi sa att vi skulle kolla i morgon om de var borta. Nattningen gick bra. Inget gråt eller frågor efter nappis.

Det första Wilma sa i morse var att vi måste kolla brevlådan. På med morgonrock och så gick vi ut och kollade. Wilmas min när det bara var tidningen som var där var både glad och lite besviken. Hon sprang in till Pappa och talade om att rumpnissarna hade varit där och hämtat napparna. Det har funkat bra hela dagen och kvällen. Hon har frågat några gånger efter dem, när hon har hittat sina snuttisar.

Nu ikväll vid läggning frågade hon om hon fick en nappis. Vi förklarade att det finns inga kvar. Hon säger snabbt - Mamma ingen fara ikväll, vi kan köpa nya i morgon. Sötnos :). Nu har vi förklarat igen att vi köper inga flera, utan de som finns i affären ska de nyfödda bebisarna ha. Wilmas rykte på axlarna och sa - okej, men snuttis jag vill ha kvar. Så stor och klok lilla busungen. Nattningen gick jättebra. Inget gråt eller mera frågor efter nappis.


Barnvakt

För några veckor sedan fick jag och Wilma äran att vara barnvakt åt lilla Ebba medan Sandra och Eddie var hos doktorn. Ebba sov i sin vagn när de åkte. Wilma tyckte det var så spännande, hon frågade hela tiden när Ebba skulle vakna så vi kunde vara barnvakt. Hon förstod inte att vi var det fast hon sov. Efter en stund vaknade Ebba och var glad trots att Mamma inte var där. Det blev fört lite mys, så Ebba fick piggna till, sen lite mellis för tjejerna. Wilma ville såklart hjälpa till att mata. Efter mellis blev det full fart. Wilma visade Ebba sina gamla bebisleksaker och de åkte Nalle Puh bil.


Tandläkarn och 3 årskontroll

För några veckor sedan var det dags för Wilmas första tandläkarbesök. Hon var nog lite nervös. För hon frågade ett flertal gånger om hon skulle få en spruta. Det gick superbra hon gapade stort och tyckte det var kul för hon fick åka upp och ner i tandläkarstolen. Efteråt fick hon välja en present i en låda. Ett klistermärke rikare åkte vi därifrån. Allt såg bra ut, så nästa besök blir vid 5 år.

Vi har även varit på BVC för 3 årskontroll. Hon fick rita, titta på olika bilder och säga vad det var och förklara vad man kunde göra med de olika bilderna och spela fotboll. Avslutningsvis mäta och väga sig. Wilma har sedan bebis legat exat på mittenkurvan. Nu hade hon gått upp ett snäpp på längden. Hon är 99,5 cm och väger 15,5 kg. Allt gick bra och BVC sköterskan hade inga anmärkningar.




Helgen

Helgen började med en myskväll i fredags med god mat och mys.

I lördags morse hade vi Höststäd med grannarna vid 09.00. Avslutade med fika i den gemensamma lokalen.
På eftermiddagen åkte vi ut till Farfar/Gammelfarfars grav i Näshulta och tände ljus. Sen åkte vi till Wilmas Farmor och Farfar och fick god middag. Efter middagen åkte vi alla fem ut till mormor/Gammelmormors grav på St Eskils kyrkogård och tände ljus. Det var otroligt vackert att se alla tusentals ljus i mörkret.

Idag söndag åkte vi ut till mormor och morfar och tvättade bilen och bytte till vinterdäck. Vid 14.00 åkte jag och Wilma och hämtade mormor och morfar som varit i Stockholm hela helgen. Wilma fick två presenter. Fina armband och enligt Wilma - riktiga prinsess skor med klack.
Resten av em och kvällen tar vi det lugnt och fixar inför veckan.




RSS 2.0