Akuten

Igår var Wilma pigg hela dagen. Mormor kom över och fikade. Hon hade med sig en present till Wilma. Hon fick en käpphäst och en baddräkt. Wilma döpte hästen till ponny. Nu kan vi skrota den hemska hemmagjorda.

Hon ville inte vila under dagen vilket resulterade med att hon var så trött vid 16.00. Fixade lite mat till henne. Vid maten satt hon nästan och sov. Tog febern och hon hade 39 grader. Efter Alvedon fick hon vila på soffan. Somnade på några minuter. Efter en stund började Wilma hosta förskräckligt. Vi ringde till rådgivningen och de hörde hur hon lät. De tyckte att vi skulle åka till akuten eller vårdcentralen nästa dag. Hostan blev värre och värre. Så vi packade väskan och åkte till akuten. De var många andra barn där så det blev en del väntan. Wilma var hur pigg som helst när vi klev innanför dörrarna. Nästan att man skämdes för att vara där.

Wilma träffade en kompis i väntrummet som hette Maja. De lekte som tokar och underhåll de andra som satt i väntrummet. Efter flera timmar i väntrummet fick vi träffa en läkare. Wilmis var så duktig. När doktorn sa att hon skulle titta i halsen gapade hon stort, sträckte ut tungan och sa aaaaaa. Hon fick mycket beröm från doktorn och fick följa med och hämta en glass efteråt.

Vi fick åka hem och fortsätta ge Wilma medicin mot hostan. De trodde att de kunde vara krupphosta som hon hade. Fick lite råd om den kommer tillbaka.


Trött tjej

Wilmis var helt färdig efter läkarbesöket och somnade på mattan i vardagsrummet. Det tar på krafterna och vara sjuk och träffa doktorn. Bar upp henne i soffan, så hon fick sova där en stund. När vi väckte henne var honom helt hysterisk. Hon skulle sova mera.

Efter en stund var hon pigg igen och lekte. Hon fick cykla inne en stund, då hon har tjatat om att cykla hela dan. Hon hittade reklam och ett kuvert som hon la i cykelkorgen. Hon plingade på ringklockan och sa - hej då Wilma åka posten jobbet nu. Hon cyklade ut i köket och lämnade "breven" i tvättstugan och kom tillbaka till vardagsrummet. Hon körde flera gånger och fantasin flödade mer för varje gång. Hon hade med sig Bamse på cykeln och Eddie sprang med. Hon skrek- nä Eddie inte springa så fort.




Vårdcentralen

Idag fick vi tid på vårdcentralen för Wilma hade en hemsk hosta under natten. Wilma var så emot att åka till doktorn. Hela vägen dit sa hon -åka hem och inte till doktorn. När doktorn ropade upp Wilmas namn hälsade han först på mig. Han hann inte hälsa på Wilma innan hon stack fram sin hand och sa Wilma. Sötnos :). Undersökningen gick toppen hon gjorde precis som doktorn och talade stolt om att hon har likadana hemma. Hon menade sina saker i doktorsväskan.

De hittade inga bakterier och hon lät fin när doktorn lyssnade på lungorna. Han trodde att hostan kunde vara föskylningsastma, så vi ska kontakta vårdcentralen varje gång Wilmis har kraftig hosta. Hon fick medicin som är luftrörsvidgande. Nu håller vi tummarna för att medicinen hjälper.

På vägen till apoteket sa Wilma flera gånger - mamma doktorn inte farlig. Han snäll mamma. Hon berättade stolt om sitt läkarbesök för pappa Henke och mormor i telefonen.




Feber och hosta

Wilma var feberfri från igår på eftermiddagen. Hon fick gå till förskolan idag trots att hon fortfarande är lite snorig och har hosta. De gick några timmar sen ringde de från förskolan och sa att Wilmis hade feber.

Var bara att hämta hem henne. När vi kom hem tog jag febern och den hade gått ner utan Alvedon. En pigg tjej har busat och lekt hela dagen. Hon var så inne i leken att hon hade inte tid att vila. Var helt slut på kvällen och somnade på några minuter.


Göra lika

Wilma ska ofta göra samma sak som vi gör. Som idag när jag skulle sätta mig och äta lunch möttes jag av att Wilma och pappa Henke bläddrade i varsin reklamtidning.


Bakat

Idag blev vi inne hela dan. Wilma fick feber igår och har fortfarande lite feber idag.

Vi bakade cupcakes med chokladsmak. Wilma var med hela tiden, fast när bakmaskinen lät sprang hon iväg.

Nu på eftermiddagen provsmakade vi dem. De blev inte jättegoda, men Wilma gillade dem. Det var väldigt spännande med strössel. Det blev vanligt strössel och glitterströssel.


Bakat

Idag blev vi inne hela dan. Wilma fick feber igår och har fortfarande lite feber idag.

Vi bakade cupcakes med chokladsmak. Wilma var med hela tiden, fast när bakmaskinen lät sprang hon iväg.

Nu på eftermiddagen provsmakade vi dem. De blev inte jättegoda, men Wilma gillade dem. Det var väldigt spännande med strössel. Det blev vanligt strössel och glitterströssel.



Middag med Catrine & Daniel

Ikväll kom Catrine och Daniel över på middag. Det blev en hel del bus och lek för Wilma. Hon gillar verkligen att få mycket uppmärksamhet. Hon visade stolt upp sin cykel och att hon kan cykla.
Innan läggning blev det sagoläsning med Catrine.


Köttbullar

Idag efter förskolan förberedde jag och Wilma kvällens middag. Det blev hemmagjorda köttbullar med potatis och sås.

Wilma var riktigt duktig på att rulla och så fort pappa Henke kom hem öppnade hon kylen och visade köttbullarna.


Katten

Igår eftermiddag åkte pappa Henke med farmor och farfar för att avliva pappas katt som har bott hos farmor och farfar under många år.

Wilma och jag valde att stanna hemma. Jobbigt att ta farväl och vi ville inte att Wilma skulle se oss ledsna. Hon är ju bara 2,5 år. Hade varit en annan sak om hon var äldre. Vi har pratat om att katten inte finns mera utan att han nu är i katthimmelen.

På bilden ser ni katten som faktiskt hette katten och Wilma.


Utelek

Idag blev det mys på baksidan. Vi röjde i boden och på tomten. Wilma lekte med alla uteleksaker. Efter en stund kom hon på att hon hade badat med vissa av dem i sin lilla pool. Hon tjatade och tjatade att hon skulle bada.

Efter en stund så hämtade vi en hink med vatten. Det var riktigt kul att få plaska och hälla vatten. Tog inte lång stund innan hon var blöt nästan överallt. Då gick vi in och pysslade. Wilma tycker om att klippa och klistra saker. Funkar än så länge bra med tidningar och reklam.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1495871/images/2012/pic_198514568.jpg" class="image">


Cykla

Igår var vi ute en sväng och cyklade. Wilma är så stolt att hon har lärt sig att cykla på sin nya cykel. Hon cyklar en bit sen går hon av och skriker - Jag kan cykla, bravo. Sen klappar hon händerna.


En egen mobil

Wilma är överlycklig över sin mobil hon fick i veckan. Det är en riktig mobil som är trasig. Hon leker att hon ringer till Eddie, Putte & Tess. Så söt när hon ringer till Eddie säger hon - Hej Eddie. Du komma mig. Vi leka och mysa oggås busa. Hej då. Mamma jag prata Eddie telefonen.


Barnkalas & Middag med släkten

I söndags var vi hemma under dagen och bara njöt av att vara hemma. Vid 15.00 var det dags för kalas för Moa som fyllde 4 år. Tjejerna lekte massor och vi fick gott fika. När vi skulle åka vidare ville inte Wilma följa med. Hon skulle vara kvar hos Moa och mysa och sova där.

Efter kalaset åkte vi direkt till moster Hella. Där fick vi god mat. Vi fick också träffa lilla Milo för första gången. Så liten och söt. Lill My var också där. Wilms var väldigt intresserad av bebisarna. När jag gick och bar på My sa Wilma - mamma jag oggås bära? Nä Wilma du är för liten. Det får du göra när du blir större. Jag är stor mamma, jag kan bära. Vi satte oss på golvet och Wilma fick hålla My i knät med lite hjälp. Oj vad hon blev stolt.



Bus med kusinerna

I tisdags kom Wilmas kusiner från Halland till farmor och farfar. Det har blivit mycket lek och bus.

I onsdags jobbade både jag och pappa Henke kväll så då fick farmor rycka in som barnvakt. Till sin hjälp fick hon Frida och Hanna som följde med och hämtade Wilma på förskolan. Oj vad Wilma har pratat om att hennes kusiner hämtade henne.

I fredags blev det kalas för Hjalmar som fyllde 2 år. Det kom andra släktingar och hälsade på. Fullt hus hos Farmor och Farfar.

I lördags var det badhuset som stod först på listan. Först var Wilma lite rädd för att hoppa från kanten, men efter en stund ville hon inte göra annat. Efter badet var det dags att göra oss klara för påsklunch hos farmor och farfar. Bus hela dagen. På kvällen myste Wilma och flickorna framför Bolibompa. De var så inne i tvprogrammet. Ingen reaktion alls.

Vi har haft så kul dessa dagar. Märkte på Wilma har det har tagit på krafterna dessa dagar då hon inte ville följa med idag och köpa paket till Moa och Milo. Hon sa nej mamma Wilma stanna hemma. Efter en stund somnade hon i soffan.


Glad Påsk

Dagarna rinner iväg. Vi har och har haft det fullbokat i flera dagar. Wilmis kusiner Frida, Hanna och Hjalmar kom till Farmor och Farfar i tisdags. Det har varit fullt med lek och bus. Idag ska vi fira Hjalmar som fyller 2 år.

I onsdags hade Wilma påskfirande på förskolan. Hon ville bli målad som påskkärring. Igår var de i skogen och hittade ett stort påskägg full med popcorn.

På Påskafton ska vi till badhuset och sen blir det påskmat hos farmor och farfar.


RSS 2.0