Fortfarande sjuk

Wilmis har fortfarande feber så hon får vara hemma resten av veckan. Idag har vi hunnit med mycket. På fm städade vi, pärlade halsband, bakat med lera, målat med vattenfärg och badade. Mormor kom en sväng och åt lunch. På em tog vi en promenad till ekängen för att få lite frisk luft.


Matlagning och diska.

Idag hjälpte Wilma till med maten. Hon sa efteråt - mamma stökigt Wilma diska. Hon står fortfarande och diskar. Hon har nu börjat hälla vatten mellan de två diskhoarna. Frågade om hon var klar men det var hon inte. - mamma de är jätte kul att diska. Undra om man får samma svar när hon är 14 år :).


Sjuk

Idag var Wilma lite blank på ögonen och lite varm så vi tog febern. Snuttis hade 38,6, men är annars pigg. Vi tog en promenad i vagnen till Ekängen och löpte lördagsgodis. I butiken hade de en tipspromenad för barnen. Wilma fick en ballong och en påse med frukt och ett diplom.

Resten av dagen har vi tagit det lugnt med film och övning på nya cykeln. Hon har vägrat att sova, men somnade till Ronja i soffan. Innan hon somnade talade hon om att hon älka (älskar) mamma, pappa och Eddie. Eddie komma leka mig och sparka min boll annan dag mamma. Sötnos.


Sovit borta och ny cykel.

Igår sov Wilma hos mormor och morfar. Idag har de varit och handlat, ätit på Mc Donalds, och köpt en Cykel till Wilma.

Wilma som annars sover länge på morgonen vaknade klockan kl. 05.00. Nu ikväll är pappa Henke på after work, så Wilma och jag stannar hos mormor och morfar på Fredagsmys.


Prinsessa

Idag på morgonen blev det mys i sängen när vi kollade på presskonferensen om Viktorias och Daniels lilla prinsessa. Wilma tröttnade efter en stund och gick in och lekte på sitt rum. När jag kom in satt hon med en tiara på huvudet och läste Emil. Hon sa då - mamma Wilma åggås (också) plinessa (prinsessa). Sötnos.


Utvecklingssamtal

I Tisdags var det utvecklingssamtal för Wilma. De hade bara bra saker att säga om henne. Hon är alltid glad och social, kommer in i leken snabbt, har ett bra språk då hon berättar händelser och långa meningar, älskar att vara ute på gården och i skogen. Hon gillar att pyssla, men inte för länge. Har lite svårt att sitta still. Något hon behöver träna lite på är sitt tålamod. Hon blir vansinnig när hon inte kan det hon vill. Hon blir inte arg om någon av de andra barnen tar något ifrån henne. Hon accepterar detta och börjar leka med något annat. Vi blev lite förvånade tanke på hur hon och Eddie kan slåss om saker.

Så roligt att få höra bra saker om sitt barn. Älskade trotsiga busiga unge.


Kissa på pottan

Ikväll fick Wilma sällskap av apan som också var kissnödig och fick sitta på dockans potta.


Middag hos Mormor & Morfar.

I Söndags var vi hos mormor och morfar på middag. Putte och Tess kom också dit. Vi fick god mat och bortskämda med en försenad Alla Hjärtans dag present.






Snögubbe

Idag efter förskolan blev det lek i snön. Vi försökte att bygga en snögubbe, det var inte kramsnö så det fick bli en egen variant. Oj vad Wilma tyckte det var kul att pynta snögubben. Hon skulle direkt ge honom mat och en kram.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1495871/images/2012/pic_189551608.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1495871/images/2012/pic_189551652.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1495871/images/2012/pic_189551695.jpg" class="image">


Busunge

De senaste månaderna har det varit mycket fantasi i leken och hon kommer på en hel del bus när man inte ser. På bilden i påsen leker hon att hon åker båt.


Våran lilla konstnär

På Alla Hjärtans Dag hade Wilma gjort denna fina teckning på förskolan. Hon var så stolt över den och berättade att hon hade målat, och fått använda klister.


Alla Hjärtans Dag

Idag skickar vi er en bamsekram på alla Hjärtans Dag. Hoppas ni får en mysig dag.

Hittade en bild på Wilmis i sina hjärtformade solbrillor. Bilden är ca 1 år gammal.


Mysdag

Idag har vi haft en mysdag. Började dagen med en god helgfrukost, sen en promenad till affären för att handla lite gott till oss alla.

När vi kom hem åt vi våfflor med sylt och grädde. Wilma mumsade i sig hela tre stycken.

Idag var Wilma trött så det blev en mysig vila för oss alla. Efter vila tog vi in Wilmas trehjuling. Oj vad hon sken när vi tog in den. Hon har packar sin korg med leksaker och snuttefiltarna och ska cykla till mormor och morfar och att äta glass och gose (godis).

När Wilma blev så ledsen över den rosa cykeln sa jag till henne att morfar ska köpa en cykel sen när snön försvinner. Igår när Wilma pratade med mormor i telefonen sa hon - morfar hämta mig köpa cykel.




Ny cykel

I veckan hämtade vi pappa Henkes nya cykel. När vi kom in i butiken skrek Wilmis - mamma kolla många cykel. Hon sprang runt och kollade på alla cyklar. Hon fick smak på en lila cykel, men den var lite stor så då fick hon prova en liten. Oj lyckan var total när hon klättrade upp på den. När vi sedan skulle åka hem utan den lilla rosa cykeln brast det för henne. Hon la sig på golvet och skrek - mamma rosa cykel hem.


Heldag hos Eddie & Ebba

Idag blev det en heldag hos Eddie och Ebba. Wilma och Eddie busade och lekte i timmar. De är ju båda inne i en trotsig period så det blev en hel del bråk om leksakerna.


Flytthjälp

Igår var vi och hjälpte Catrine och Daniel och flyttade till sin nya lägenhet. Wilma var med och hade sitt nya verktygsbälte på sig. Hon gick runt och hamrade och skruvade. Efter en stund kom Melba och då blev det lek. Vi alla fikade och sen blev det pizza till alla.

Wilma vet att hon ska sova hos Catrine och Daniel när de har kommit på plats. När vi skulle åka hem skrek Wilma Neeej inte åka sova Catine Danne. Sen kröp hon ner i deras säng med napp och snuttis. De lär ju inte vara några problem när det blir av.


Kalas

Ikväll var vi hos Putte och Tess och kollade in deras nya lägenhet och firade Tess i efterskott.

Wilma busade järnet och lekte med katterna Smilla och Svante. Wilma fick ge katterna kattgose (kattgodis).


RSS 2.0