Morgonlek

Det tar inte lång stund på morgonen innan Wilma har börjat leka.

I morse var det dockvagnen som lockade. Gummistövlarna på, tiara, handväska och pyjamaströjan. Hon bäddar sina snuttefiltar över vagnen och säger att dockan kan nu sova mamma. Sen spatserar hon runt hela nedervåningen fram och tillbaka. Efter en stund är det något annat som lockar mer.



Promenad

Tidigare i veckan blev det en kvällspromenad med Wilmis. Hon hade hittat min kikare under dagen, så när jag sa att vi skulle gå på promenad skulle kikaren med. Wilma sa - mamma Wilma oggås sikare som famo. Titta på fåglar kan man göra mamma.

Det blev en runda med plock av påskris, några tussilago och avslutning i lekparken.




Fullspäckad helg

Igår var vi alla hos Catrine och Daniel på middag. Det blev en massa lek och jätte god mat. Wilma var helt slut och däckade i bilen hem.

Idag åkte jag till Barnloppan i Torshälla och hittade lite saker till Wilma.

På em idag kommer Eddie, Ebba och Sandra på lek och mat. Wilma är så förväntansfull. Hon hade berättat för fröknarna på förskolan att Eddie kommer på Lördag och busar och äter gose.

I morgon blir det ev en tur till landet i Mariefred för lite shopping på Hedlandet och mys.


Sjuk

I veckan fick Wilma feber igen. Hon kom hem från farmor och farfar och var lite hängig. Trodde inte att det var så jättehög feber, men hon hade över 40 grader. Efter några dagar var hon på benen igen. En morgon gjorde vi en käpphäst som blev gräsligt ful, men Wilma gillade den och döpte den till ponny. I onsdags var hon pigg, så vi tog en promenad i regnet.



Klänningen med husen

I morse hade vi på Barnkanalen. När Wilma fick se en pojke som hade en tröja med hus blev hon helt tokig. Hon skulle ha sin klänning som är likadan. Till slut hittade vi den och lyckan var total. Hon sprang runt och skrek - Wilma likadan som pojken med husen.


Laga mat

Wilmis har varit lite dålig på att äta kvällsmaten den senaste månaden. För att hon ska äta mera har hon varit med och lagat maten.

Idag fick hon även hjälpa till med grönsakerna. Oj vad det var kul. När hon skar dem räknade hon till 11.


Sjuk

Idag fick Wilma vara hemma från förskolan. Hon har varit dålig i magen på morgonen. Hon har nu på em fått i sig både mat, vätska och är som vanligt. Tveksamt om det är magsjuka, men vi stannar inne och kurerar oss till helgen ifall hon smittar.

Morgonens härliga kommentar från Wilma- mamma kan man få något ätbart. Härligt att hon har kvar sin aptit.



Ebbas dop

I Söndags var vi på Ebbas dop. Wilma skötte sig bra i kyrkan. I slutet på ceremonin sa Wilma - pappa Wilma busa sen med Eddie å Melba.

Wilmis var kalasfin i sin fina kappa från Morbror och Tess.


Lek & klippning

I söndags var vi hemma hos Sandra Kim Eddie Ebba. Jag klippte Eddie och Kim. Efter klippningen kom Henke och Wilma. Vi grillade korv och lekte en massa.

Wilma var helt slut och däckade i bilen hem.


Fullspäckad helg

Imorse när jag kom hem från jobbet möter jag en förväntansfull Wilma som berättar att hon ska åka och leka med Moa. Henke och hon åker dit några timmar så jag får sova ostört.

I morgon så ska vi på lilla Ebbas dop. Vi har pratat en hel del om dopet här hemma. Har förklarat för Wilma att man får sitta still en stund i kyrkan och sen får man leka med Eddie och de andra barnen. Wilma gick och hämtade sin lilla stol och sa mamma titta jag sitta still en liten stund.


Utflykt

Idag tog vi med oss fika och åkte till landet i Mariefred. Vi var där en liten stund och kollade att allt såg bra ut efter vintern. Wilma frågade vart alla var - mamma vart är Bettan, Hacko, Babbe, farmor. Åh mamma titta inga gunga där. Hon har frågat flera gånger varför inte gungorna hängde i ställningen.

Innan vi gick in på affären Hedlandet stannade vi vid en bäck och kastade sten och pinnar. Wilma älskade att leta pinnar och stenar. Hon ville inte gå därifrån.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1495871/images/2012/pic_192256686.jpg" class="image">


RSS 2.0