Ja ä stooor

Vi har under de senaste månaderna pratat med Wilma om att lämna bort nappen och hon vet att när hon fyller 3 år skickar vi dom till Pippi. I sommar ska vi till Astrid Lindgrens värld. Moa i den andra familjen ska lämna sina nappar så vi gör ett försök redan i sommar.

Har även de senaste halvåret försökt med pottan. Hon är helt torr på förskolan och går på pottan, men vill inte hemma.

Igår kväll säger Wilma - inte sluta nappis och blöja än. Jag stor nu mamma jag sova själv. Sagt och gjort vi läste en saga och jag gick ut. Var kvar på övervåningen och fixade lite. Efter en stund sov hon. Hon var så stolt i morse när vi gav henne beröm. Har lovat att vi ska åka och köpa en leksak efter förskolan.


Utflykt och Kalas

Igår hämtade vi Farmor och Farfar och åkte mot Stockholm. Vi skulle fira Farmors syster Anna-Greta som fyllde 65 år. Kalaset var på deras landställe som ligger bredvid Drottningholm Slott.

Vi tog färjan över till Ekerö och besökte Slottet innan. Wilma gillade att springa runt i slottsparken.


Mors Dag

I morse fick jag sova lite längre och vaknade av att Wilmis kom och väckte mig och sa att frukosten var klar.

De hade fixat så fint med en fin lapp i muggen. Fick en ogräsrensare som jag länge spanat på. Nu ska alla maskrosor bort :).



Kalas

Igår hade Patrik sitt kalas hos Mormor och Morfar. Det blev en perfekt kväll med grillning och fika.

Wilma var upp i varv när vi skulle åka till Puttes kalas. Hon var så stolt när hon fick hjälpa Putte med att öppna presenterna och blåsa ljusen på tårtan. Efteråt sa hon Wilma och Putte fylla år mamma. Det blev även mys med söta lilla Milo.

Wilma somnade i bilen efter vi släppte av Gammelmorfar och Evy.


Patrik 25 år

Idag fyller bästa bror/morbror 25 år. Vi kommer ikväll och firar dig med paket och sång. Grattis Putte.

På bilderna är Wilmis en liten tjej. Oj vad tiden går fort.


Full fart hela dagen.

Idag har vi hållit igång hela dagen. Vi var iväg på dan och köpte ny persienn till vardagsrummet och kollade på en hörnsoffa till uteplatsen.

Efter lunch var vi och köpte blommor och smultron till landet. När vi tittade på soffa träffade vi Putte och Tess, och när vi köpte blommor mötte vi mormor och morfar.

Wilma somnade i bilen hem. När hon sov passade vi på att städa bilen. När hon vaknade åkte vi ut till mormor och morfar och grillade. Putte och Tess kom över en sväng.

Wilma berättade för alla att hon ska åka med Moa till Astrids Lindgrens Värld. Hon sa stolt - jag träffa Ronja, Pippi, Emil, Karlsson på taket, Tommy, Annika, å Birk.


Middag med familjen Byström/ Bergström.

Igår kom familjen Byström/Bergström hit på middag. Vi grillade och åt en massa gott. Wilma och Moa busade och lekte non stop. Det blev planering av våran resa till Astrid Lindgrens värld.

Wilma hade många frågor innan hon somnade. Hon frågade säkert 10 gånger om hon skulle få träffa Pippi och Ronja.


Present från Gudmor Catrine.

Igår kväll kom Catrine som är Wilmas gudmor över med en påse med paket till Wilma. Det var hennes dopdag igår. Wilma hade somnat, så det fick bli en överraskning i morse.

Oj vad glad Wilma blev när jag tog fram påsen. Hon hoppade av lycka.

I paketen fanns det Hello Kitty såpbubblor, hårspännen och hårsnoddar. Tack snälla Catrine för omtanken.


Laga vagnen

Härom dagen skulle Wilma laga dockvagnen. Hon var bestämd att hon skulle ha vantar på sig. Sen hämtade hon alla möjliga saker och skulle laga den.


Mys Dop

I lördags var det dags för My att döpas. Wilma var blyg i kyrkan, men kände sig hemma vid fikat. Hon sprang omkring och lekte överallt. Wilma var också väldigt förtjust i bebisarna My och Milo.

My sken upp så fort Wilma kom fram till henne. Wilma var så stolt när hon fick hjälpa till och mata My.

Efter dopet körde pappa Henke och Wilma hem mig som skulle fortsätta sova några timmar innan nattens jobb. De åkte ut till Borsökna och grillade hos mamma och pappa där övriga släkten hade samlats.


Fredagsmys

Ikväll blev det Fredagsmys. Vi åt middagen i vardagsrummet, då Madicken visades på bolibompa. Det blev hemmagjord räk & kräftpizza. Wilma har ätit massor. Hon fick lägga på själv på pizzan. Hon var skeptiskt till kräftstjärtarna. Hon trodde det röda på dem var blod. Efter en stund smakade hon och gillade dem. Så nu sitter hon och äter räkor och kräftstjärtar som hon doppar i aioli.


Kalas

Idag efter förskolan lekte Wilma kalas. Hon hittade papperstallrikar som hon la ut på hela köksgolvet. Hon ropade på mig och pappa Henke att vi fick komma och smaka på tårtabit. Pippi, Tommy och Annika var också med. Nu pratar hon för sig själv i köket och fantasin flödar. Här Pippi får du smaka tårtabit.


Huvudfoting

Ikväll ritade vi och Wilma ritade en massa huvudfotingar. De gick bättre efter varje teckning. Hon ville rita Putte och Tess, hon ritade helt själv men jag sa vilka delar hon skulle rita. När hon hade ritat klart sa hon mamma jag inte rita Puttes och Tess öra,fot och hår. Åh jag glömt mamma. Efter några streck var hon klar. Här är resultatet.




Åka buss

Det blev även shopping idag fast på stan. Vi valde att ta bussen till Wilmas förtjusning. Hon var så spänd hela morgonen inför bussresan. Vi shoppade kläder till Wilmis på Polarn och Pyret som hon ska ha på Mys dop på lördag. Det blev lite annat också från Åhléns.

Två shoppingdagar med en 2,5 åring tar på krafterna. Wilma har skött sig jättebra, med lite extra tålamod gick det fint.


Tuna Park

Igår åkte Wilma och jag till Tuna Park för shopping. Vi träffade på Gammelmorfar och Evy. Gammelmorfar var snäll och bjöd oss på lunch.

Wilma som annars inte äter räkor åt flera stycken från Evy. Wilma sa redan i bilen att hon skulle äta köttbullar, potatis och lingon.

Efter shopping blev Wilmis helt slut och däckade i bilen hem.



Fullspäckad dag med lek och bus.

Vi inledde dagen med en mysig frukost. Wilma tyckte att Pippi och skulle äta. Hon satte henne på sin stol och matade med yoghurt och gurka.

Efter en stund kom Eddie, Ebba och Sandra. Bus och lek från första stund. Vi åt lunch och gick ut på promenad för att söva dem alla. Wilma som har svårt att somna när man går i vagnen somnade inte. Linus, Ida och Mysan kom vid 13.00. Jag klippte Linus och barnen lekte. Ebba och Mysan spanade in varandra. Det skiljer bara 1 vecka mellan dem.

Sen packade vi med oss mellis och gick till våran lekpark i området. När Sandra och barnen hade åkt fick Wilma fortsätta leka i lekparken, medans jag skurade soptunnorna.

Vi lekte en sväng på baksidan innan det blev bad för Wilmis. Allt för hålla henne vaken. Hon har hållit igång hela dagen och fick efter bad och middag krypa ner i soffan med täcke och kudde till Bolibompa. Det tog inte många minuter innan hon sov. Däckade 18.20.


God morgon

Försöker i skrivande stund att väcka denna trötta fröken. Klockan är just nu 07.40. Hon skulle säkert sova någon timma till om hon fick. Hon bara vänder sig om och somnar om. Tycker att mamma är väldigt jobbig som kommer och kramas/pussas. Det kommer bli ett hel**te att väcka denna fröken om ca 12 år. Nä nu snarkar/snusar hon här igen. Dags för lite kramar och pussar igen.

Ha en bra dag alla läsare.


Grillning och plantering.

Idag var vi iväg och köpte en ny grill och frön till landet. På em kom Sandra, Eddie och Ebba. Wilma och Eddie var med och sådde i landet. Det blev dill, morötter och rädisor. Det finns gräslök och smultron från förra året. Ska plantera mera smultron och persilja en annan dag.


Bus med Eddie, Ebba & Melba.

Idag åkte vi hem till Eddie och Ebba. Melba kom också dit. Det blev korvgrillning och lek. Efteråt åkte vi hem till mormor och morfar och hämtade trädgårdsredskap.

På kvällen har vi haft fredagsmys med chips och Karlsson på taket. När vi sa att vi skulle ha myskväll ville Wilma ha sitt täcke och kudde.




RSS 2.0