Skriva

Ikväll skrev vi Tess grattiskort. Wilma skrev sitt namn själv. Hon började bra med W, sen blev det ett liggande i. Tänk att hon redan kan skriva bokstäver. Vart tar tiden vägen.


Skruva möbler

Wilma hjälpte pappa att montera möbler. Jag bakade en tårta som Henke hade med sig till jobbet. Frågade Wilma om hon inte ville hjälpa mig och baka istället? Nä mamma. Wilma hjälpa pappa skruva skruven.


Sju Dvärgarna

Ikväll kom Gammelmorfar och Evy förbi med en present till Wilma. De hade varit på loppis i Västerås och köpt Sju Dvärgarnas hus med en massa tillbehör. Oj vad spännande tyckte Wilma som inspekterade huset noga. Hon lagade mat och soppade i huset. Hon trodde dock att de sju dvärgarna var tomtar.


Rita

Wilma övar på att rita gubbe. Hon har ritat en gubbe helt själv. Hon började med kroppen sen kom huvudet, armarna och ben och sist lite hår. Hon blev så glad att hon skrek bravo efteråt. En annan favorit är att rita av sin hand.


Kalas

Igår hade vi kalas för släkten. Mamma och Pappa blev ordentligt firade.

Wilma var så förväntansfull att hon inte ville sova. Hon väntade hela fm på att alla skulle komma. Hon stod flera gånger och kolla ut genom fönstret om någon kom. Till slut hämtade hon en filt och två kuddar och la dig och väntade i hallen.

Hon visste om att Eddie, Ebba, Sandra & Kim skulle komma på kvällen. Varje gång det plingade på dörren ropade hon Eddie. När Eddie kom sken hon upp som en sol och de busade runt med de andra gästerna. När de började bli lite trötta fick de mysa i våran säng och kolla på Pippi. Morbror Patrik och Tess busade och myste med dem. Idag när Patrik och Tess skulle komma en sväng sa Wilmis - mamma Putte, Tess sova Wilma. Eddie åggås (också) komma sova Wilma.


Mamma 30 år

Idag kom Catrine och mamma och hämtade mig på förskolan. Vi åkte och köpte semlor och firade mamma som fyller 30 år idag. Pappa kom hem med paket och till kvällen blev det pizza framför teven.

I morgon kommer släkten och firar mamma,och pappa som fyller den 29:e.



Måla

Igår när jag hämtade Wilmis på förskolan hade hon grön färg i hela håret. Hon hade målat sig i handen och sen dragit sig i håret.

På kvällen blev det att skrubba håret. Allt gick inte bort, men efter lite klippning så har hon nu lite gröna slingor :).


Åka bilen

I går var vi en sväng på Ica maxi och handlade. Wilma fick åka bilen. Oj vad det var kul.


Fika hos Mormor & Morfar.

Idag åkte vi ut en sväng och fikade med mormor. Mormor ville att vi skulle stanna och köpa blommor som hon skulle ha med sig på kvällen.

När vi kon fram till affären sa Wilma - mamma hälsa på hunden. Hon kom ihåg att det brukar finnas en hund i blomsteraffären. Inne i affären säger Wilma - nä ingen hund mamma. Hunden är ledig mamma. Härliga kommentarer kommer då och då.




Väntar med spänning.

Wilma har väntat i flera minuter på att pappa ska komma hem.


Väntar med spänning.

Wilma har väntat i flera minuter på att pappa ska komma hem.


Kalas i Uppsala

Igår åkte vi och Farmor till Uppsala på kalas. Pappas kusin Anders fyllde 30 år.

Wilmis busade med sin syssling Vendela.


Ny potta

För några dagar sedan köpte vi en ny potta. Hon fick välja själv vilken färg hon ville ha, det blev en gul.

Igår och idag har hon haft trosor hela dagen och kissat på pottan. Nu under kvällen har vi haft skyttetrafik till potta för att kissa och bajsa.

Igår på dagen fick jag inte söva Wilmis efter lunchen. Hon skulle sova själv som Lotta på bråkmakargatan. Följde med upp och stoppade om henne och gick ner och fixade. Efter en stund gick jag upp och kollade och hon sov så gott. Nu gör vi ett nytt försök ikväll.


Bus med Eddie, Ebba & Melba.

Idag vid 10.00 kom Eddie, Ebba och Sandra. Det blev en massa bus innan vi åt lunch. Efter lunchen blev det vila för dem alla. Karro och Melba kom efter lunchen.

När alla vaknade gjorde vi glass i glassmaskinen.

Wilmis stod i 30 minuter och väntade på att Eddie skulle komma. När de kom utanför blev hon helt till sig.



Fika på Norrudden.

Igår efter dagis åkte vi ut till Catrine som var hemma hos sina föräldrar på Norrudden. Wilmis var förtjust i alla leksaker i lekrummet. Vi blev bjudna på hemmagjorda semlor. En supermysig em.

Wilmis morfar kom på kvällen och fixade lite med elen. Wilmis var bra nyfiken. Frågade nästan hela tiden - va gö du moffa?

Oj vad hon pratar nu. Hon kan säga hela sitt namn Wilma Sofia Elise Lindström, säger att hon bor i Eskilstuna, alla veckodagar och räkna till 16 om hon har lust. Oftast säger hon 1 4 6 8 9 10 14 16.

På bilden leker Wilmis och Catrines mamma.


Blåslagen

Idag har Wilma gjort sig ordentligt illa på förskolan. Efter lite gråt var det full fart igen. Hon har varit som vanligt hela dan. Ingen fara, ser värre ut. Hon kan inte ha speciellt ont, då hon har försökt att göra kullerbytta flera gånger sedan hon kom hem.


Barnfest

Igår var vi på julfesten på Oddfellows. Wilma tyckte det var så kul att dansa, men gillade inte trollkarlen.

Hon busade som en tok och blev helt vild när de började ta ner alla ballonger. Åh det bästa var när vi gick hem, då fick alla barn varsin godispåse. Hon sken som en sol och sa - mamma titta stor gosepåse. Vi har pratat om festen under veckan. Hon har haft många frågor. En av dem var - mamma Wilma äta goseklubba gul. Hon hade turen och fick en gul klubba i sin gosepåse. Oj vad glad man kan bli över en klubba.




Utslagen

Igår var Wilma henne hos Gammelmorfar Gunnar och Evy medan jag var på medarbetarsamtal.

Det hade lekt en massa och Wilma hade skött sig bra. Wilma däckade i bilen hem.

När hon vaknade var hon ledsen över att hon var hemma. Hon skulle tillbaka till Gunnar & Evy. Innan hon somnade frågade hon flera gånger om hon fick åka till Gunnar & Evy annan dag mamma.






Wilma & Gudmor Catrine

Här är en full munderad Wilmis och Gudmor Catrine vid tolvslaget <3.


Nyårsafton

Igår var det full fart hela kvällen med god mat och prat med goda vänner. Barnen busade och lekte så bra hela kvällen.

De ville inte sova, alla tre var vakna ända fram till tolvslaget. Vi gick ner till rådhusbron och kollade in fyrverkerierna. Wilma klappade händerna när det small och sa pang i bygget.

Larsa körde under kvällen, så vi ringde honom efter fyrverkeriet. Wilmis däckade i bilen hem. Idag blev det en sovmorgon till 10.00. Så skönt.


RSS 2.0